-Muuta

 

 

GPS-paikantimella erehtymättä kohteeseen!

Kylätoimikunta on ostanut käytettävissään olevilla varoilla maastokäyttöön suunnitellun Magellan eXplorist500LE –satelliittipaikantimen. Laitetta ovat Karjalankannaksella aiemmin menestyksellisesti käyttäneet   mm. esihistoriallisia tutkimuksia tehneet  suomalaiset arkeologit.

GPS-paikantimen kokeilua, koekäyttöä ja ominaisuuksiin perehtymistä  on toteutettu Suomen puolella ja sitä on jatkettu myös Räisälän maisemissa, jossa tapahtuvaan turvalliseen kotiseuturetkeilyyn ja suvun asuinpaikkojen tulokselliseen etsimiseen  Magellan – paikannin on varsinaisesti hankittukin.

 

GPS-paikannin on osoittautunut kotiseutumatkoilla mainioksi apuvälineeksi etsittäessä peitteisestä ja vaikeakulkuisesta maastosta ammoista talonpaikkaa, joka ilman GPS-paikanninta olisi jäänyt suurella todennäköisyydellä löytämättä.

 

Magellan-paikannin ei toimi rajan takana kuitenkaan samalla tavalla kuin koti-Suomessa, sillä siihen ei ole saatavissa karttapohjaa Karjalankannakselta. Mutta, kun kohteen paikkakoordinaatit on tiedossa, vie Magellan luotettavasti

tavoitteeseen – Kannaksellakin!

 

 

Luovutetun Karjalan kartat internetistä vapaasti kaikkien käyttöön 

Maanmittauslaitoksen  aikaisemmin CD-levyillä julkaisemat  luovutetun Karjalan pitäjäkartat (1:20000) sekä topografikartat (1:20000 ja 1:100000)

on siirretty verkkoon 13.06.2009 ja ovat siis kaikkien vapaasti käytettävissä osoitteessa www.karjalankartat.fi.

Karttojen selailun lisäksi verkkopalvelussa voi myös tehdä hakuja nimistön perusteella tai etsiä vaikkapa kotipaikan koordinaatit (WGS84). Kartoista voi nyt myös tulostaa suurennoksia haluamaltaan alueelta.