Lisätty: 20.03.2019

Räisälä-Seura

Vuosikokous 24.3. klo 12 Räisälä-keskus ja -museo
Klo 13 jatkamme aiheena sukututkimuksen perusteet.
Tervetuloa!Lisätty: 20.03.2019

Räisäläisten Säätiön matka
VIIPURI – KÄKISALMI 13.–16.6.2019

Torstai 13.6.
Lähtö Eurasta, Os. Keula erikseen sovittavan aikataulun ja reitin mukaan Vaalimaalle. Kahvitauko matkalla. Omakustanteinen lounastauko Rajahovissa. Ajo rajalle, Suomen ja Venäjän rajamuodollisuudet. Pysähdys Viipurin Veikoilla, jossa kauppa ja rahanvaihtomahdollisuus (rahanvaihto mahdollisesti jo Suomen puolella, kurssista riippuen). Ajo Viipuriin ja majoittuminen hotelli Druzhbaan 2-hengen huoneisiin arviolta klo 15.00. Lähtö hotellilta klo 15.40, opastettu kierros Viipurin linnassa klo 16.00–17.30. Kierroksen jälkeen päivällinen ravintola Espilässä klo 18.00 alkaen.

Perjantai 14.6.
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähtö kohti Räisälää, kukkien laskeminen Räisälän kirkon muistomerkille ja käyntejä kotipaikoilla. Retkikahvit (säävaraus). Illaksi ajo Käkisalmeen ja majoittuminen hotelli Kexholmiin. Päivällinen hotellissa klo 19.00.

Lauantai 15.6.
Aamiainen hotellissa. Ajo Lahdenpohjaan, jossa tutustuminen mm. Huuhanmäen luolaan ja Jaakkiman kirkkoon. Paluumatkalla käynti Elisenvaaran asemalla ja muistomerkillä. Retkikahvit (säävaraus). Illaksi paluu Käkisalmeen hotellille ja päivällinen klo 19.00.

Sunnuntai 16.6.
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajo Viipuriin, jossa vielä ostosaikaa ryhmän toiveiden mukaan (esim. Kauppahalli & kauppakeskus Karuselli). Lounas Pyöreässä Tornissa klo 14.00. Lähtö kotimatkalle, Venäjän tulli- ja passintarkastus, tauko tax-free myymälässä ja Suomen tulli- ja passintarkastus. Tauko Rajahovissa, jonka jälkeen kotimatka jatkuu takaisin Euraan.

MATKAN HINTA
Ryhmän koko: 		25hlö 		30hlö 		35hlö
Aikuiset H2-huoneessa: 	465 €/hlö 	445 €/hlö 	435 €/hlö
Lapset lisävuoteessa: 	405 €/hlö 	385 €/hlö 	375 €/hlö

Mikäli matkustajalla on oma viisumi, hinnasta vähennetään 70,00 e/hlö

ILMOITTAUTUMISET PERJANTAIHIN 5.4. MENNESSÄ!
Matka-Niinimäki Oy: 02-4865 880 / 0500-531 905 / info@matka-niinimaki.fi


Lisätty: 20.03.2019Lisätty: 20.03.2019

Karjalainen pataljoona Er.P 6

Talvisodan alkamisesta tulee kuluvana vuonna täyteen 80 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi kokoaa Talvisodassa taistelleen, Kaukolan, Käkisalmen, Räisälän ja Sakkolan miehistä kootun Erillinen Pataljoona 6:n perinneyhdistys pataljoonan, sen asevelitoiminnan ja perinneyhdistyksen vaiheet kirjaksi.

Kirjaa varten Er.P 6:n perinneyhdistys kerää aineistoa tulevan kevään ja kesän aikana. Kaipaamme muisteloita, valokuvia ja lehtileikkeitä Er.P 6:ssa taistelleista henkilöistä, asevelikokoontumisista ja perinneyhdistyksen toiminnasta. Jos tunnet, että voisit auttaa materiaalin täydentämisessä, niin ota yhteyttä. Pienetkin tiedonjyväset ovat tärkeitä.

Yhteydenotot: Ossi Kamppinen, 040 581 1067 | ossikamppinen@gmail.com

Lisätty: 20.03.2019Lisätty: 24.07.2018

Juureni ovat Räisälässä - matka-avustus stipendi

Säätiö tukee nuorten tekemiä Räisälän matkoja 200 € matkastipendillä.
Ohjeet ja myöntämisperusteet seuraavassa: hakulomake ja -ohjeLisätty: 17.05.2018

Räisälää venäläisessä nykymediassa

Räisäläisessä 5/2017 on kerrottu venäläistoimittaja Lev Kalinichenkon hankkeesta laatia verkkoon katsaus suomalaisesta Karjalankannaksesta ja sen kirkkoarkkitehtuurista, jolloin Lumivaara, Kaukola ja Räisälä sekä niiden kirkot ja entisen suomalaisasujaimiston ja nykyasukkaiden kanssakäyminen ovat erityisesti toimittajan kiinnostuksen kohteina.

Kyseinen katsaus on ilmestynyt venäjäksi osoitteessa http://kirkhi.zapovednik.space/. Räisäläisten Säätiö on käännättänyt Räisälää koskevan osan suomeksi ja tehnyt tekstiin aiheelliseksi katsomansa täsmennykset ja huomautukset, jotka on toimittajan kanssa sovittu vietäväksi myös venäjänkieliseen alkuperäisversioon. Monivaiheisen sähköpostien vaihdon jälkeen Säätiön huomautukset on nyt hyvässä yhteisymmärryksessä otettu huomioon, ja Räisälää koskeva osa on nyt nähtävissä ja luettavissa samansisältöisenä venäjäksi yllämainitussa nettiosoitteessa ja tällä kotisivullamme.

Seuraavassa suomennos "Juhani oli täällä"- katsauksen Räisälä-osiosta räisäläisten tutkittavaksi. http://raisala.fi/kirkot-kannas.htmlLisätty: 22.11.2017

Uusin räisäläinen kyläkirja Kotiseutumatkojen Siirlahti on
Vuoden 2017 karjalainen kyläkirja!

Elokuussa 2017 ilmestynyt Siirlahden koulupiirin kylätoimikunnan julkaisema kolmas kyläkirja Kotiseutumatkojen Siirlahti sijoittui ykköseksi Karjalan Liiton vuoden 2017 karjalainen pitäjä- tai kyläkirjakisassa, johon tänä vuonna osallistui kaksitoista kirjaa. Valinnan suoritti Karjalan Liiton hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Pertti Hakanen, ja voittaja julistettiin Karjalatalossa pidettyjen karjalaisten pitäjämarkkinoiden yhteydessä 18.11.2017.

"Kirjassa on nykypolvien kotiseuturetkien kuvauksia ja tunteellisia tarinoita. On helppo samaistua tarinoiden vietäväksi ja eläytyä matkaamaan ikäänkuin yhtenä matkalaisista", perusteli Pertti Hakanen valintaansa. Hän piti kirjan vahvuutena siitä huokuvaa emotionaalista lähestymistapaa kotiseutumatkojen kuvauksissa ja myös toimituskunnan pyrkimystä tiettyyn, kaikille Karjalaan kotiseutumatkoja tehneille tuttuun maanläheisyyteen.

Lisää aiheesta:   Karjalan Liiton sivuilla


Toimituskunta työsti sisältöä lukuisissa palavereissa. Tässä ollaan jo "loppusuoralla" Hämeenlinnassa.


"Kotiseutumatkojen Siirlahti"-kirjan toimituskunta kirjan valmistujaisissa Humppilassa 24.9.2017. Kuvassa vasemmalta Kauko Jaakkola, Maija Jaakkola, Ossi Kamppinen (toim.), Arja Keskinen, Veikko Malaska, Risto Luukkanen ja Antti Kuisma. (Toimituskuntaan kuulunut ja sairasvuoteellaan teoksen kieliasun tarkastanut Maija-Liisa Varila menehtyi kirjan painatusvaiheessa).


Vuoden karjalainen kirja ja Vuoden karjalainen pitäjä- ja kyläkirja julkistettiin Karjalatalolla Karjalaisilla pitäjä- ja sukumarkkinoilla 18.11.2017. Kuvassa vasemmalta Petri Liski, Eeva-Kaisa Linna, Ossi Kamppinen, Antti Kuisma, Leena Korppoo ja Pertti Hakanen. (Kuva Saija Pelvas)

Selaillessaan valmista teosta toimituskuntaan kuuluneista tuntui, että olimme onnistuneet tehtävässämme, ja valinta vuoden karjalaiseksi kyläkirjaksi vahvisti tämän.

Siirlahden koulupiirin kylätoimikunta kiittää lämpimästi kaikkia kirjan tekoon eri tavoin osallistuneita. Kiitokset kaikille kirjan toimituskunnan käyttöön tekstejä ja valokuvia luovuttaneille, kuvia, tekstejä ja kirjan ulkoasua työstäneille ja tarkistaneille, kirjan toimittamista ja julkaisua taloudellisesti tukeneille sekä kaikille kotiseutumatkailijoille kolmen vuosikymmenen ajalta. Teimme yhdessä hienon kirjan!Lisätty: 28.09.2016